ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Β΄ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1821 WIKIPEDIA CHALLENGE: ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΣΤΗΣ!

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 ολοκληρώθηκε η Β’ Φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού: WIKIPEDIA CHALLENGE: ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΣΤΗΣ!

Από τις είκοσι (17) προτάσεις που πέρασαν στη Β΄ Φάση, λάβαμε συνολικά δεκαέξι (16) έγκυρες συμμετοχές με τις συνεισφορές των σχολικών ομάδων στη Wikipedia στη θεματική της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, η Οργανωτική Επιτροπή και η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού συνεδρίασαν και αποφάσισαν να δώσουν τα ακόλουθα βραβεία:

ΒΡΑΒΕΙΑ

Το πρώτο βραβείο απονέμεται στο:

ΓΕΛ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: AD POPULUM

 

Το δεύτερο βραβείο απονέμεται στο:

ΛΑΠΠΕΙΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

 

Το τρίτο βραβείο απονέμεται εξ ημισείας (ισοβαθμία) στα εξής σχολεία:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΑΝΑΞΑΓΟΡΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ

 

Οι σχολικές ομάδες που κέρδισαν το πρώτο και το δεύτερο βραβείο, θα λάβουν και χρηματικό έπαθλο με τη μορφή χορηγίας τεχνικού εξοπλισμού αξίας 1.500 ευρώ καθεμία για τις σχολικές μονάδες στις οποίες ανήκουν.

Οι σχολικές ομάδες που κέρδισαν από κοινού το τρίτο βραβείο, θα λάβουν και χρηματικό έπαθλο με τη μορφή χορηγίας τεχνικού εξοπλισμού αξίας 750 ευρώ καθεμία για τις σχολικές μονάδες στις οποίες ανήκουν.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή και η Επιτροπή Αξιολόγησης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Wikipedia Challenge: Γίνε Ένας Σύγχρονος Εγκυκλοπαιδιστής! συγχαίρουν όλες τις σχολικές ομάδες που βραβεύτηκαν. Συγχαίρουν επίσης και ευχαριστούν όλους τους μαθητές/ μαθήτριες που έλαβαν μέρος, καθώς και τους επικεφαλής εκπαιδευτικούς για την ουσιαστική υποστήριξή τους από την αρχή έως το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο διαγωνισμός αυτός είχε ως στόχο τη γνωριμία μαθητών και εκπαιδευτικών με τη λειτουργία της Wikipedia, τη χρήση της ως παιδαγωγικού εργαλείου στα πρότυπα της εκπαίδευσης για τον 21ο αιώνα και την ενεργή συνεισφορά της εκπαιδευτικής κοινότητας στον εμπλουτισμό του περιεχομένου της με λήμματα σχετικά με το 1821. Πρόκειται για μία συμμετοχική δράση ενίσχυσης της ελληνοφωνίας και ανασύνθεσης ιστορικής γνώσης με άξονα την Ελληνική Επανάσταση και όχημα μια σύγχρονη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια.

Όλες οι σχολικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν την κριτική σκέψη και την επιστημονική προσέγγιση που απαιτούνται για τη συγγραφή, την επιμέλεια και τη δομή των εγκυκλοπαιδικών λημμάτων. Οι συνεισφορές της συνεργατικής λημματογράφησης που υποβλήθηκαν κατά τη Β΄ Φάση του Διαγωνισμού ήταν αξιόλογες και φανέρωσαν τη μεγάλη προσπάθεια, την επιμονή και το ενδιαφέρον μαθητών και καθηγητών να εργαστούν μεθοδικά και συλλογικά προκειμένου να παραδώσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Σε όλους όσοι έφτασαν στο τέλος αυτού του υπέροχου αγώνα, στα σχολεία, στους διευθυντές, τους επικεφαλής καθηγητές, τους νέους εγκυκλοπαιδιστές αλλά και τους γονείς, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Ευχόμαστε να συνεχίσετε να αξιοποιείτε τα εργαλεία και τις γνώσεις που αποκτήσατε, να μην εγκαταλείπετε εύκολα τις προσπάθειές σας, να κάνετε αυτό που αγαπάτε και να πραγματοποιήσετε όλα τα όνειρά σας!

Σας περιμένουμε την επόμενη σχολική χρονιά για ένα ψηφιακό ταξίδι αυτή τη φορά στον κόσμο της τέχνης!

 


Τελευταία τροποποίηση: Friday, 10 June 2022, 5:46 PM